">

Новий Ford Mustang Shelby GT500

У Детройті показали найпотужніший серійний Ford Mustang

На автошоу в Детройті дебютував найпотужніший серійний автомобіль Ford за всю історію існування бренда — Mustang Shelby GT500.

Новий Ford Mustang Shelby GT500 — своєрідна квінтесенція багаторічного досвіду, накопиченого фахівцями спортивного підрозділу Ford Performance. Завдяки мотору, потужність якого перевищує 700 кінських сил, новинка претендує на звання найдинамічнішого та найвпродуктивнішого представника сім’ї Ford.

У процесі створення найшвидшого серійного Mustang підрозділ Ford Performance розробив ексклюзивний силовий агрегат, що дозволив сягнути нових вершин в галузі потужності та крутного моменту. Автомобіль оснащено компресорним 5,2-літровим V8 з алюмінію. Кожен двигун збирається одним майстром вручну. Для оптимізації роботи та зниження центра ваги 2,65-літровий компресор типу Roots із повітряно-водяним інтеркулером розмістили в розвалі блока V8.

Однією з яскравих особливостей нового Shelby GT500 стала 7-ступінчаста роботизована коробка передач із подвійним зчепленням фірми TREMEC. Вона дозволяє перемикати передачі менш ніж за 100 мілісекунд, швидше за будь-яку іншу аналогічну трансмісію. Перевагою цієї коробки передач також є можливість змінювати алгоритм роботи залежно від обраного водієм режиму. Їх п’ять: «стандартний», «для слизьких доріг», «спорт», «дрег» і «трек». Крім цього, трансмісія має систему лонч-контролю з можливістю утримання машини на старті за допомогою спеціального трансмісійного гальма.

Окремі елементи новинка успадкувала від «старших побратимів» — Ford GT і Mustang GT4. Також в арсеналі Shelby GT500 активне шасі, трекова гума від Michelin і потужні гальмівні механізми від Brembo.

Shelby GT500 отримав іншу геометрію підвіски, новий електроннокерований підсилювач керма, активні амортизатори MagneRide останньої генерації, полегшені пружини спереду і ззаду, а також найсучасніші технології керування режимами роботи силового агрегату від Ford Performance. Результатом використання всіх цих інновацій стали кращі показники динаміки та керованості як на трасі, так і на спеціальних треках.

Відповідно до вимог підрозділу Ford Performance, компанія Michelin розробила два варіанти шин для Shelby GT500 — Pilot Sport 4S і агресивніші Pilot Sport Cup 2, що мають унікальний склад гумової суміші та рисунок протектора. Забезпечити необхідну гальмівну динаміку для потужного спорткара дозволяють досить великі двосекційні гальмівні диски діаметром 420 мм і 6-поршневі супорти Brembo.

У салоні Shelby GT500 з’явилася нова 12-дюймова цифрова приладова панель, спеціально адаптована під новинку преміальна аудіосистема B&O Play з 12-ма динаміками, а за керування допоміжними функціями відповідає 8-дюймовий сенсорний монітор мультимедійної системи SYNC 3 із супутниковим радіо SiriusXM і доступом до інтернету FordPass Connect.

Нові кольори для 2020 Shelby GT500 включають яскраво-червоний Red Hot, помаранчевий Twister Orange і сріблястий Iconic Silver. Як опція пропонуються класичні декоративні смуги на кузові.

Open Chat