">

Ford представляє нову лінійку електрифікованих автомобілів

Компанія Ford представляє лінійку електрифікованих моделей на спеціальному заході «Go Further» у м. Амстердам, Нідерланди

АМСТЕРДАМ, Нідерланди, 2 квітня 2019 р. — Досконала лінійка електрифікованих автомобілів Ford символізує новий етап для Ford та її клієнтів, про що компанія заявила сьогодні на спеціальному заході «Go Further» у м. Амстердам, Нідерланди.

 Нова лінійка моделей у сімействі автомобілів Ford Hybrid отримала силові агрегати на основі високотехнологічної архітектури «м’якого» і «повного» гібрида та гібридного приводу із заряджанням від електромережі. Крім того, вони забезпечать клієнтам з Європи нижчу витрату пального і покращений досвід експлуатації та дозволять втілити в електрифікованих автомобілях цінності бренду Ford, до яких належать довіра, доступність і приємні враження від керування.

 У рамках заходу компанія Ford  представила версію нового середньорозмірного SUV Kuga Plug-In Hybrid, що являє собою модель Ford з найвищим рівнем електрифікації за всю історію марки та перший автомобіль компанії, для якого будуть доступні архітектури «м’якого» гібриду, «повного» гібриду і гібридного приводу із заряджанням від електромережі.

 Сьогодні відбулись світові дебюти нового семимісного позашляховика Explorer Plug-In Hybrid та нового восьмимісного пасажирського мікроавтобуса Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Обидві моделі пропонують можливість руху суто на електротязі в поєднанні з запасом ходу і свободою, які забезпечує традиційний двигун внутрішнього згоряння.

 Крім того, компанія Ford представила нові моделі Fiesta EcoBoost Hybrid і Focus EcoBoost Hybrid, оснащені силовими агрегатами на основі схеми «м’якого» гібрида, яка забезпечує знижений рівень викидів CO2, оптимізовану витрату пального та більш чутливе і приємне керування.

 Також компанія Ford повідомила, що у 2022 році до лінійки електрифікованих комерційних автомобілів компанії приєднається новий Transit із повністю електричним приводом. Створений для руху виключно з електроприводом новий фургон сприятиме покращенню стану екології та зменшенню рівня шуму в містах і дозволить зменшити витрати компаній та операторів автопарків.

 «Завдяки орієнтованості на майбутнє, високому рівню технологічного оснащення та використанню широкої лінійки електрифікованих рішень, здатних задовольнити потреби різних споживачів, наші нові автомобілі Ford Hybrid зроблять електрифікацію актуальною і доступною для ще більшої кількості водіїв, — сказав президент компанії Ford of Europe Стюарт Роулі (Stuart Rowley). — Представлені сьогодні моделі являють собою лише початок наших планів щодо розробки цілісної лінійки інтелектуальних автомобілів для інтелектуального світу. Всі наші нові автомобілі від Fiesta до Transit будуть мати електрифіковану версію, яка оптимально відповідає потребам і бюджету наших клієнтів з усієї Європи».

 Перелік автомобілів Ford Hybrid, що вже доступні на європейському ринку або вихід яких підтверджено, включає:

Mondeo Hybrid у чотиридверній версії та в кузові «універсал» з бензиново-електричним силовим агрегатом на основі архітектури «повного» гібрида з підтримкою функції самостійного заряджання, яка є конкурентоспроможною альтернативою дизельним двигунам. Сьогодні Mondeo Hybrid був вперше продемонстрований у новому спортивному варіанті ST-Line.

Transit EcoBlue Hybrid і Transit Custom EcoBlue Hybrid з силовим агрегатом на основі архітектури «м’якого» гібрида, яка дозволить знизити витрати власників та операторів автопарків.

Tourneo Custom EcoBlue Hybrid з силовим агрегатом на основі архітектури «м’якого» гібрида, яка дозволить зменшити витрати на пальне клієнтам, що здійснюють пасажирські перевезення з використанням восьми / дев’ятимісних мікроавтобусів.

Transit Custom Plug-In Hybrid, оснащений досконалим електричним приводом та 1,0-літровим двигуном Ford EcoBoost, що використовується для збільшення запасу ходу. Наразі у Лондоні (Велика Британія) тривають випробування автомобіля, що дозволять краще зрозуміти переваги для довкілля і клієнтів, а незабаром розпочнуться подальші тести у містах Валенсія (Іспанія) та Кельн (Німеччина).

 На 2020 рік запланований вихід потужного позашляховика, на створення кого надихнула  стилістика Mustang, з повністю електричним приводом і підтримкою функції швидкісного заряджання, запас ходу якого суто на електротязі за всесвітньою узгодженою процедурою випробувань транспортних засобів малої вантажності (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP) буде становити 600 км.

 Унікальна концептуальна модель 10-місного мікроавтобуса Ford Transit Smart Energy допомагає компанії досліджувати рішення для подальшої оптимізації енергоефективності та запасу ходу електрифікованих автомобілів.

Електрифікація майбутнього

Компанія Ford прагне стати лідером за рахунок надання клієнтам широкого вибору електрифікованих автомобілів з простим доступом до заряджання та їх доповнення досконалими технологіями зв’язку і супутніми сервісами із забезпечення мобільності.

 Дещо раніше у цьому році компанія оголосила, що кожна лінійка моделей Ford, починаючи з нового Focus, буде включати електрифіковану версію. Це стосується як нових моделей, так і нових версій існуючих автомобілів. Для кожної лінійки буде доступна одна або кілька версій з архітектурою «м’якого» гібриду, повноцінним гібридним приводом, гібридним приводом із заряджанням від мережі  або з повністю електричним приводом, що дозволить сформувати одну з найширших у порівнянні з конкуруючими автовиробниками лінійок електрифікованих варіантів для європейських клієнтів.

 У моделях Ford Hybrid та повністю електричних модифікаціях використовується ряд технологій приводу і технічних рішень, які дозволяють забезпечити рівень динаміки і технічних характеристик, що перевищує очікування клієнтів і відповідає різноманітним сценаріям експлуатації для різних автомобілів.

 Наприклад, додатковий крутний момент інтегрованого стартера/генератора з ремінним приводом буде покращувати динаміку руху моделей сімейства Fiesta і Focus EcoBoost Hybrid з бензиновим двигуном, забезпечуючи підвищену потужність, чутливість та паливну економічність. У моделях EcoBlue Hybrid, до яких належать Transit Custom і Tourneo Custom, ця технологія використовується виключно для додаткового зниження показників витрати пального дизельних двигунів.

 Обидва нові моделі Kuga Plug-In Hybrid та Explorer Plug-In Hybrid оснащуються комбінацією з двигуна внутрішнього згоряння, батареї з заряджанням від електромережі та електродвигуна, яка забезпечує зниження витрати пального і можливість руху з нульовим рівнем викидів. Kuga оснащений гібридною трансмісією з розгалуженням потоків потужності, яка використовує обидва джерела енергії для оптимізації витрати пального. У свою чергу, Explorer побудований на основі архітектури паралельного гібрида, яка дозволяє комбінувати повну потужність двигуна та електромотора для максимізації здатності до буксирування.

 Архітектура послідовного гібрида, що використовується у моделях Transit Custom Plug-In Hybrid і Tourneo Custom Plug-In Hybrid, забезпечує додаткову адаптацію акумуляторної батареї із заряджанням від електромережі та електродвигуна до особливостей експлуатації: економічний бензиновий двигун використовується виключно для заряджання батареї і фізично не з’єднаний з колесами.

 Технологія «повного» гібрида з підтримкою функції самостійного заряджання, використана в моделі Mondeo Hybrid, дозволяє рухатися суто на електротязі, що буде особливо корисним в містах та під час руху з частими зупинками. Цей силовий агрегат дозволяє не боятися поїздок на далекі відстані і не вимагає обов’язкового використання зовнішнього джерела енергії для заряджання батареї.

 Майбутні моделі Ford з повністю електричним приводом будуть оснащуватися комунікаційними рішеннями наступного покоління, що забезпечуватимуть можливість отримання оновлень через бездротові канали зв’язку та сумісність з мережею станцій швидкісного заряджання мережі IONITY. Компанія Ford є одним із засновників консорціуму IONITY, завдання якого полягає у будівництві 400 зарядних станцій потужністю 350 кВт у ключових точках на території Європи до 2020 року. У порівнянні з існуючими системами це дозволить значно скоротити тривалість заряджання.

 «У сфері електрифікації універсальних рішень не існує. Кожен клієнт має свої особливі потреби, — говорить виконавчий директор Ford of Europe з проектування Йорг Беєр (Joerg Beyer). — Гнучка стратегія використання силових агрегатів компанії Ford покликана допомогти нашим клієнтам у виборі правильного рішення, яке зробить експлуатацію електрифікованого автомобіля легшою і приємнішою».

 Повноцінна лінійка гібридних версій Kuga

Новий Ford Kuga — перший легковий автомобіль Ford, для якого будуть доступні доступні гібридний привод із заряджанням від електромережі, «м’який» гібрид та «повний» гібрид.

 Перша версія нового Kuga Plug-In Hybrid, що буде випущена пізніше у цьому році, забезпечує поєднання запасу ходу і свободи, характерних для традиційного двигуна внутрішнього згоряння, з ефективністю та плавністю електричного силового агрегату. Завдяки комбінації 2,5-літрового бензинового двигуна, електромотора і генератора та літій-іонної батареї ємністю 14,4 кВт⋅год, що забезпечують потужність у 225 к.с., запас ходу Kuga Plug-In Hybrid суто на електротязі перевищує 50 км, а розрахункові показники витрати пального і рівня викидів становлять 1,2 л/100 км та 29 г/км CO2 відповідно.*

 Новий, стильний та оригінальний Kuga Titanium, спортивний Kuga ST-Line і топовий варіант Kuga Vignale вирізняються більш обтічним дизайном екстер’єру, збільшеним простором та передовими технологіями. Адаптивний круїз-контроль з функцією зупинки двигуна Stop & Go, системою розпізнавання знаків обмеження швидкості руху Speed Sign Recognition та утримання смуги руху Lane-Centring допомагатимуть водіям ще впевненіше рухатися в заторах і на автомагістралях. Система активної допомоги при паркуванні Active Park Assist 2 забезпечує повністю автоматичне маневрування під час паркування простим утриманням кнопки.

2019_FORD_GOFURTHER_4_AT_THE_SHOW-164е.jpg

Повністю електричний привод і виняткова розкіш: Explorer Plug-In Hybrid

Новий Ford Explorer Plug-In Hybrid буде пропонуватися у двох особливих висококласних варіантах — спортивному Explorer ST-Line, створеному в дусі традицій Ford Performance, та розкішному Explorer Platinum. Джерелом потужності Explorer Plug-In Hybrid є комбінація V-подібного шестициліндрового двигуна Ford EcoBoost з робочим об’ємом 3,0 л, електромотора і генератора, що забезпечує потужність у 450 к.с. та крутний момент у 840 Н·м. Запас ходу позашляховика з нульовим рівнем викидів суто на електротязі у міському циклі перевищує 40 км.

 Надзвичайно просторий, розкішний та комфортний Explorer Plug-In Hybrid пропонує досконалу функціональність, наприклад розташований в портретній орієнтації центральний сенсорний екран діагоналлю 10,1 дюйма та 12,3-дюймовий дисплей цифрової панелі приладів, а також орієнтована на потреби сімей можливість гнучкої конфігурації посадкових місць, що дозволяє перевозити до семи пасажирів.

 Наявна у базовій комплектації інтелектуальна система повного приводу Ford, система вибору режимів керування та 10-ступенева автоматична трансмісія забезпечують оптимізацію ходових якостей у різноманітних умовах — від міських вулиць до бездоріжжя.

2019_FORD_GOFURTHER_4_AT_THE_SHOW-165е.jpg

Tourneo Plug-In Hybrid дозволить зробити міста чистішими

Восьмимісний Tourneo Custom Plug-In Hybrid, що створювався з метою зменшення рівня локальних викидів та розрахований на експлуатацію в зонах для автомобілів з наднизьким рівнем викидів, кількість яких у Європі постійно збільшується, надійде у продаж в Європі наприкінці 2019 року.

 Передні колеса Tourneo Custom Plug-In Hybrid приводяться в рух виключно електромотором/генератором, який живиться від літій-іонної батареї ємністю 13,6 кВт⋅год, а відзначений численними нагородами 1,0-літровий бензиновий двигун Ford EcoBoost використовується для збільшення запасу ходу. Цільовий показник запасу ходу з нульовим рівнем викидів досконалого гібридного силового агрегату сягає 50 км або 500 км за умови використання бензинового двигуна.

 Оптимізований рівень комфорту у салоні Tourneo Custom забезпечується завдяки унікальній для сегмента можливості розташування двох задніх рядів сидінь у форматі конференц-зали, що полегшує посадку і висадку та пропонує пасажирам чудові можливості для спілкування. Крім цього, два задні ряди по три сидіння у кожному можна встановити за потреби обличчям вперед.

 Transit стає повністю електричним

Новий фургон Ford Transit з повністю електричним приводом, початок серійного виробництва якого запланований на 2021 рік, покликаний задовольнити потребу компаній у потужному та універсальному вантажному автомобілі з нульовим рівнем викидів для використання в умовах міста. Transit з повністю електричним приводом буде доступний у різних варіантах кузова з традиційним для Transit рівнем технічних характеристик і надійності.

TransitAllElectricSmartEnergyConcept_02е.jpg

Fiesta і Focus EcoBoost Hybrid: нижчий рівень викидів, вища потужність

Fiesta EcoBoost Hybrid та Focus EcoBoost Hybrid будуть побудовані на основі досконалої архітектури «м’якого» гібрида, адаптованої для забезпечення паливної економічності та доповнення приємних вражень від керування з більш потужною і чутливою динамікою.

 Стандартний генератор змінного струму замінено на інтегрований стартер/генератор з ремінним приводом, що забезпечує відновлення та накопичення енергії, яка зазвичай втрачається під час уповільнення та руху накатом, для заряджання 48-вольтної літій-іонної акумуляторної батареї з повітряним охолодженням.

 Крім того, стартер/генератор виконує функцію двигуна, ефективно взаємодіючи з трициліндровим двигуном внутрішнього згоряння EcoBoost об’ємом 1,0 л зі зниженим внутрішнім тертям, та використовуючи збережену електроенергію для забезпечення додаткового крутного моменту в нормальному режимі їзди й під час прискорення, а також для живлення допоміжних електричних систем автомобіля.

 Інтелектуальна саморегульована система «м’якого» гібрида постійно відстежує режим використання автомобіля і визначає оптимальний час та інтенсивність заряджання батареї, а також періоди використання накопиченої у батареї енергії.

 Додатковий крутний момент електропривода допомагає забезпечувати більш напористу і чутливу динаміку перш за все у нижньому діапазоні обертів і сприяє більшій гнучкості та посиленому відчуттю єдності з автомобілем. До того ж, стартер/генератор дозволив інженерам Ford зменшити ступінь стиснення 1,0-літрового двигуна EcoBoost і встановити більший турбонагнітач, оскільки режим доповнення крутного моменту дає змогу усунути «турбояму» (провал тяги на низьких обертах), а частота обертання двигуна при цьому зростає, підтримуючи на належному рівні реакцію турбонагнітача.

 «Наш 1,0-літровий двигун EcoBoost вже підтвердив, що паливна економічність і динаміка можуть йти пліч-о-пліч. Наша технологія EcoBoost Hybrid піднімає це поєднання на новий рівень, — говорить Ролант де Ваард (Roelant de Waard), віце-президент Ford of Europe з маркетингу, продажів і сервісу. — Ми віримо, що клієнтам сподобається плавна і вчасна віддача енергії силовими агрегатами EcoBoost Hybrid, і їм не доведеться так часто відвідувати заправні станції».

 Стартер/генератор здатен перезапустити двигун приблизно за 300 мілісекунд, що приблизно дорівнює швидкості кліпання ока. Крім того, його використання дозволило розширити перелік сценаріїв застосування технології Auto Start-Stop у моделях Fiesta і Focus EcoBoost Hybrid задля додаткової економії пального, зокрема під час руху накатом зі швидкістю нижче 15 км/год до повної зупинки та навіть за увімкненої передачі з натисненою педаллю зчеплення.

 Технологія Ford EcoBlue Hybrid передбачає аналогічне поєднання додаткового крутного моменту електродвигуна з 2,0-літровим дизельним двигуном Ford EcoBlue, завдяки чому розрахункові показники рівня викидів і витрати пального Ford Kuga EcoBlue Hybrid, що надійде у продаж пізніше у цьому році, становитимуть 132 г/км CO2 та 5,0 л/100 км.

Концепт-кар Smart Energy дивиться в майбутнє

Сьогодні компанія Ford також представила новий концепт-кар Transit Smart Energy — унікальний 10-місний мікроавтобус, який допомагає компанії досліджувати рішення для максимізації енергоефективності та запасу ходу електрифікованих автомобілів, що будуть випускатися в майбутньому.

 4-годинного заряджання акумуляторної батареї концепт-кара, створеного інженерами з технічного центру Ford у м. Меркеніх (Merkenich), Німеччина, достатньо для забезпечення запасу ходу у 150 км (93 милі). Побудований на шасі Ford Transit автомобіль отримав таку ж технологію електроприводу з живленням від батареї, яка використовується у моделі StreetScooter WORK XL, але її удосконалили за рахунок ряду передових рішень у сфері енергоефективності та генерування енергії, таких як:

Інноваційна система теплового насоса, що використовує залишкове тепло компонентів приводу, зовнішнього повітря і повітря у салоні, за рахунок чого зниження використання енергії системою опалення може сягати до 65%, а запас ходу зростає на 20%.

Зсувні двері з електроприводом, що відкриваються наполовину для зменшення втрат тепла і можуть бути активовані пасажиром за допомогою смарт-пристрою. Вентилятор опалення, вентиляції та системи кондиціонування повітря автоматично вимикається при відкриванні дверей.

Пасажирські сидіння бізнес-класу з підігрівом та поверхні, які дозволяють пасажирам контролювати локальну температуру, що сприяє зниженню витрат енергії на опалення великого салону.

Шість встановлених на даху сонячних панелей, які заряджають батарею 12 В для живлення підігріву сидінь, освітлення салону і бортових електричних систем включно з пристроєм для бездротового заряджання мобільних пристроїв пасажирів.

Перегородка з полікарбонату між пасажирськими дверима і зоною для сидіння, що додатково зменшує втрати тепла під час посадки і висадки та захищає пасажирів від впливу погодних чинників.

Вентильовані вікна з подвійним заскленням, що зменшують площу контакту з холодними поверхнями та забезпечують термоізоляцію для запобігання втратам тепла.

Фонове освітлення, колір якого змінюється залежно від температури у салоні (червоний — підігрів, синій — охолодження) і впливає на сприйняття температури на підсвідомому рівні.

Термоізоляція підлоги у задній частині та даху, що додатково запобігає втратам тепла.

 У нових версіях концепт-кара водій отримає можливість керувати підігрівом та охолодженням окремих сидінь, відключаючи незайняті місця. Крім того, буде реалізовано функцію автоматичного виявлення наявності пасажира, створену на базі існуючих систем розкривання подушок безпеки.

 Компанія Ford планує розпочати дорожні випробування концепт-кара Transit Smart Energy дещо пізніше у цьому році після завершення тестів у аеродинамічній трубі.

 «У ході роботи над цим проектом ми знайшли цілий ряд розумних способів збереження енергії, які допоможуть забезпечити подальше покращення вражень клієнтів від експлуатації електрифікованих автомобілів у майбутньому», — сказав керівник проекту з розробки архітектури автомобілів компанії Ford of Europe Кіліан Вас (Kilian Vas).

 # # # 

Mondeo Hybrid Wagon: рівень викидів CO2 від 101 г/км, витрата пального від 4,4 л/100 км

Transit EcoBlue Hybrid: розрахунковий рівень викидів CO2 від 144 г/км, витрата пального від 7,6 л/100 км

Transit Custom EcoBlue Hybrid: розрахунковий рівень викидів CO2 від 139 г/км, витрата пального від 6,7 л/100 км

Tourneo Custom EcoBlue Hybrid: розрахунковий рівень викидів CO2 від 137 г/км, витрата пального від 7,0 л/100 км

Transit Plug-In Hybrid: розрахунковий рівень викидів CO2 від

*Заявлені рівні витрати пального/енергії, викидів CO2 і запасу ходу під час руху з використанням електропривода вимірюються згідно з технічними вимогами європейських регламентів (EC) 715/2007 і (EC) 692/2008 в останній редакції. Споживання пального та викиди CO2 вказані для моделей автомобіля, а не для конкретного автомобіля. Проведена стандартна процедура випробувань дає змогу здійснювати порівняння між різними типами машин і різними виробниками. Окрім економічності споживання пального автомобілем, роль у визначенні споживання пального/енергії, викидів CO2 й запасу ходу із використанням електроприводу відіграє техніка керування, а також інші нетехнічні чинники. CO2 є головним парниковим газом, що впливає на глобальне потепління.

Починаючи з 1 вересня 2017 року, деякі нові автомобілі проходять процедуру сертифікації за всесвітньою узгодженою процедурою випробувань транспортних засобів малої вантажності (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP) згідно з вимогами європейського регламенту (ЄС) 2017/1151 в останній редакції, що передбачає новий, більш реалістичний порядок визначення витрат пального та рівня викидів CO2. З 1 вересня 2018 року розпочався процес переходу з нового європейського їздового циклу (NEDC) на процедуру WLTP. На етапі поступової відмови від використання NEDC буде здійснюватися визначення співвідношення отриманих за процедурою WLTP показників споживання пального та викидів CO2 та показників за стандартом NEDC. У зв’язку зі зміною деяких елементів тестів можливі деякі відхилення від попередніх показників паливної економічності та рівня викидів, тобто показники споживання пального та рівня викидів CO2 для одного і того ж автомобіля можуть відрізнятися.

Open Chat