">

5 дрібниць, які можуть підірвати спокій водія, та як цього уникнути

5 дрібниць, які можуть підірвати спокій водія, та як цього уникнути.

Усі ми рухаємось у шаленому темпі. Щодня купа справ, робота, сім’я, хатні обов’язки та ін. Немає часу ловити ґав, треба ловити кожен момент життя. Тому немалу кількість часу ми проводимо у дорозі за кермом чи в якості пасажира. Ми створили ТОП-5, здавалося б, дрібниць, які з легкістю можуть перекреслити Ваш гарний настрій та зіпсувати день.

Отже, 5 місце в рейтингу:

Незакінчена думка, пісня, розважальна програма, гороскоп. Як часто вам доводилося виходити з машини, коли ведуча гороскопу тільки почала розповідати, який день чекає на Близнюків, а ваш знак – Риби? Траплялося, що ви як раз доїхали до місця призначення, і на радіо увімкнули улюблену пісню. Чи спізнювались ви на зустріч через те, що віртуально також брали участь у ранковій вікторині, і вам просто життєво необхідно почути, чи правильно ви відповіли у себе в голові? Ми знаємо, як вам це знайомо; )

4 місце:

Постійне червоне світло світлофора. Як правило, цикл перемикання сигналів налаштовано з урахуванням місцевого дорожнього трафіка. Або ж він здатен автоматично змінюватися при необхідності (при використанні інтелектуальної системи контролю автомобільного трафіка). Таким чином, збільшуючи середню швидкість руху (як правило, порушуючи максимально дозволену законом), водії практично не скорочують час перебування у дорозі, а навпаки, — збільшують,  так як всю економію компенсують зупинками перед світлофорами.

3 місце:

Витрати пального. Першим і найголовнішим фактором у витраті пального є сезонність: доведено, що взимку витрата палива автоматично збільшується на 5-7%. Стиль водіння – любите швидку і динамічну їзду, будьте готові до збільшених показників. Використання кондиціонера та гучна музика – також змусять витрачати на паливо більше. Ще однією причиною збільшення витрат є знижений тиск у шинах, тому варто регулярно перевіряти їх стан. І наостанок: відкриті вікна на швидкості, вище 50 км/год.

2 місце:

Затори на дорозі. Нічого особливого та незвичного в наш час. Просто візьміть у звичку виїжджати з дому на 5-10 хвилин раніше, щоб уникнути великої кількості водіїв, які також поспішають на роботу, завезти дітей до школи чи в садочок.

1 місце:

Культура водіїв та пішоходів. Не пропустив пішохода на переході, підрізав авто на перехресті чи увійшов у поворот на великій швидкості. Такі ситуації стали вже нормальним явищем, та все ж «дратує» кожного водія. Щоб цього уникнути, радимо починати з себе: вимкніть дальнє світло, якщо бачите авто на зустрічній смузі; помітили, що сусідній автомобіль вже довгий час їде з увімкненим поворотом, дайте йому про це знати; трапився інцидент із авто чи пасажиром, і терміново треба зупинитися, не забудьте про кнопку вмикання аварійного сигналу.

Сподіваємося, що ця інформація була для Вас корисною.

#ПоліссяМоторс #PolissyaMotorsFamily

Open Chat