">

Головне - не гальмувати!

Зберігайте спокій і тримайте безпечну дистанцію.

Хіба не гарно, коли все навколо засніжене, вкрите білосніжною пеленою та навіює різдвяні свята? Та не все так барвисто, як здається на перший погляд, на жаль.

Найголовніша небезпека, яку несе за собою зимова краса - це заноси на дорозі. Через слизьке нашарування, що утворюється внаслідок появи снігу, шляхи вкриваються кригою. Це становить велику загрозу як для водіїв, так і для пішоходів. Яким би уважним не був кермувальник, вирішальним може виявитись будь-який рух.

Якщо Ваше авто з переднім приводом: в жодному випадку не тисніть на гальма та не використовуйте ручник, це не виправить ситуацію. Обережно вивертайте кермо у сторону заносу та поступово відпускайте педаль газу.

Якщо Ваше авто з заднім приводом: схожа ситуація - обережно вивертайте кермо у сторону заносу і поступово відпускайте педаль газу, якщо швидкість невелика; якщо авто рухалось достатньо швидко, варто відпустити педаль газу одразу.

Якщо Ваше авто з повним приводом: впоратися з керуванням буде найскладніше, та варто лише злегка повернути кермо у сторону заносу і залишати педаль газу у тому ж стані, що й до заносу. Це єдине, що залежатиме від Вас, решту зробить сам автомобіль.

На заключення, радимо зберігати спокій за кермом та безпечну дистанцію між транспортними засобами на дорозі.

Сподіваємося, що ця інформація була для Вас корисною.

#ПоліссяМоторс #PolissyaMotorsFamily

 

Open Chat